Optreden Jumping Spectacles op 7 juni 2015

De acrobatisch rock-'n-roll shows van de Jumping Spectacles zijn een combinatie van dans, acrobatiek, petticoats en strakke pakken: het swingende hoogtepunt van uw evenement!

Vertel meer!

Jumping Spectacles wordt regelmatig gevraagd om op te treden op allerhande feesten/festiviteiten. Daarnaast hebben wij ervaring in het geven van een grote shows op internationale festivals. Wij hebben onder andere opgetreden in Guadelajara (Mexico) en Brno (Tsjechië).

U kunt genieten van een optreden met diverse rock 'n' roll stijlen, van swingend jaren '50 tot de hedendaagse energieke danssport. Raak in de ban van de combinatie van snelle danspassen en adembenemende acrobatieken, uitgevoerd door ons professionele showteam.

Hoe ziet zo'n show er uit dan?

Normaal gesproken duurt een optreden, met 3 tot 4 dansparen, ongeveer 15-20 minuten. Dit kan eventueel uitgebreid worden naar een half uur durende show met 8 tot 10 paren (indien beschikbaar). Om een beeld te geven hoe de show er uit kan zien volgt hieronder een beschrijving.

Hoe de uiteindelijke show er uit komt te zien wordt natuurlijk mede bepaald door de wensen van de opdrachtgever.

Old timeOpening in fifties-stijl

Het begin van de show is nog op de oorspronkelijke manier. Dat wil dus zeggen dat er op de aloude swingdansen wordt gedanst in traditionele Rock ‘n’ Roll kleding. De acrobatiek is hierbij nog relatief eenvoudig.

Acrobatische rock-'n-roll moderne stijlModerne stijl

Hierna zal de groep toewerken naar het moderne Rock ‘n’ Roll dansen. De traditionele kleding wordt ingeruild voor snellere kleding, de muziek wordt meer eigentijds en ook de acrobatieken worden langzamerhand iets hoger en spectaculairder.

OpbiedenDe macho-mannen

Vervolgens zullen de mannen elkaar proberen af te troeven. In dit show element volgen de acrobatieken elkaar dan ook snel op. Dit resulteert in een imponerende climax waarbij de stoerste man de hoogste, snelste, meest draaiende of gevaarlijkste acrobatiek laat zien. Met medewerking van zijn lieftallige danspartner natuurlijk!

Formation teamFormation-team

Hierna is het de beurt aan de meest gevorderde dansparen. Zij zullen op moderne, aanstekelijke muziek een gezamenlijke volgorde dansen, waarin synchroniteit, flitsende choreografie en spectaculaire acrobatiek voorop staan.

Individuele stukkenIndividuele spectaculaire acrobatiek

Richting het eind van de show zullen de afzondelijke paren nog eenmaal hun kunnen tonen. In dit deel van de show worden dan ook de hoogste acrobatieken en ingewikkeldste choreografieën getoond.

FinaleFinale

Tot slot komen alle paren nog eenmaal tegelijkertijd op de vloer, eindigend in een “grande finale”

Optreden American Day

Opname van een optreden met acht paren op 7 juni 2015. Lokatie was het Julianapark in Utrecht.

16:04 min, 173 MB