Lessen bij Jumping Spectacles

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact op.

Hoe gaan jullie om met Corona?

Zie ons Coronaprotocol. Bij vragen, neem contact op.

Kan ik een proefles volgen?

Ja, je kunt op afspraak een gratis proefles volgen. Daarnaast is de eerste les van de tienweekse introductiecursus altijd een gratis proefles en we doen meestal mee met de open lesweken van Olympos. Je kunt dan gratis in de vervolglessen komen meedoen.

Ik heb eerder ergens anders gedanst, moet ik dan beginnen in de introductiecursus?

Nee, niet noodzakelijk. Neem contact met ons op en we zoeken samen met jou naar de beste plaats in een van onze lessen.

Moet ik speciale kleding aan voor de danslessen?

Ja, je hebt rekbare sportkleding nodig. Reken er maar op dat je flink gaat bewegen en flink gaat zweten. Loszittende kleding is tijdens acro's niet handig, zowel voor heren als dames. Deze sport is nogal "hands on", namelijk. Gevorderde dames vinden een turnpakje ideaal, maar die heb je niet meteen nodig. Een strakzittend shirt en broek werken ook. Knopen, ritsen en trekkoorden leveren schaafwonden op, meestal op unieke plekken. Hoe minder hoe beter daarom.

Zorg in de winter voor warmte in lagen. Acrobatisch dansen is nogal intensief. Je bent enkele minuten heel hard bezig, daarna sta je weer stil voor instructie of om een ander te helpen. In de zomer is warmte ook een issue. Neem een handdoek mee als je veel zweet, dan blijft je partner droger.

En wat voor schoenen dan?

Je hebt sportschoenen nodig. Een vlakke zool met afgeronde randen werkt het best. Hardloopschoenen, met dikkere hakken en scherpe randen zijn ongeschikt voor zijwaartse bewegingen. Afhankelijk van je smaak (nou, eigenlijk die van je voeten) kun je kiezen voor schoenen met een dikkere zool (en voorvoetdemping), of juist voor schoenen met een vrij dunne zool. De eerste ondersteunen je voeten beter bij landingen, de laatste geven bij het dansen een veel beter contact met de vloer en ze zijn meestal lichter.

Allround zaalsportschoenen, fitness schoenen of cross trainers met een vlakke zool werken goed. Als je wat geld over hebt voor aparte dansschoenen, geschikte danssneakers worden verkocht door de merken Rumpf, Capezio en Adidas voor prijzen tussen 49 en 89 euro. Let wel even op:

  • Split-soles bieden minder stabiliteit, zeker de modellen met vrij dikke zolen. Ze worden in acrobatisch dansvormen door bijna niemand gebruikt. Ga voor een model met volledige zool.
  • Danssneakers hebben ook vaak een kunststof (PU of polyurethaan) zool. Die zijn bedoeld om makkelijker te draaien op houten vloeren en zijn op een (stoffige) gymvloer te glad. Kies liever een model met rubber zolen.

Wat kosten contributie en lessen?

Die informatie kun je hier vinden.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Neem gewoon contact op.

Lessen bij Jumping Spectacles

Op 16 mei 2013 heeft RTV Utrecht opnames gemaakt van de gevorderdenles voor een item over bijzondere sporten in Utrecht.

2:06 min, 19 MB