Lessen bij Jumping Spectacles

Na de introductiecursus kun je instromen in de reguliere lessen. In het begin leer je acro's waarbij de heer de dame altijd goed vast heeft. Je gaat je eigen routines bedenken en tot in perfectie oefenen. Zo groei je door in deze sport in je eigen tempo.

Reguliere lessen

In de lessen leer je nieuwe dansfiguren en acro's. Daarnaast besteed je veel tijd aan herhalen en uitdiepen van de basistechniek. In het begin worden lessen klassikaal gegeven. Naarmate je niveau vordert, krijg je steeds meer individuele aandacht. Hoe snel en hoe ver je vordert wordt namelijk bepaald door hoe vaak jij en je partner willen trainen.

Op hogere niveau's heeft de heer tijdens de acro's de dame niet meer altijd goed vast. Op de hoogste niveau's vliegt zij zelfs vrij door lucht. De timing en de samenwerking bij zulke acro's zijn zo cruciaal dat je een vast partnerschap moet hebben gevormd. Met het niveau van de acro's gaat ook het niveau van de passen omhoog. Vrijwel alle dansfiguren worden door de paren zelf verzonnen (of slim gekopieerd en aangepast).

De lessen vinden plaats op dinsdag- en/of donderdagavond. We delen lesgroepen in naar niveau. Het lesrooster wordt tweemaal per jaar vastgesteld op basis van de aanwezige paren.

Lessen bij Jumping Spectacles

Formatietraining

Stukken van een routine die je hebt geleerd of zelf gemaakt kun je meteen al inzetten bij het dansen van optredens. Formatie dansen vereist dat je niet alleen als paar gelijk bent en op elkaar kan inspelen, maar ook als dansgroep. Je wilt er namelijk met z'n allen goed uit zien! De formatietraining gaat daarom over lijnen, gelijkheid en op elkaar inspelen.

De formatietraining staat open voor alle paren die individuele volgordes hebben gemaakt en tenminste een van de gezamenlijke routines kennen.

Bijzondere lessen en themalessen

Bijzondere lessen zijn alle lessen buiten het gewone lesrooster om. Jumping Spectacles sluit bijvoorbeeld ieder seizoen af met een Spectakelles. Hier kun je onder begeleiding proeven aan acrobatiek die eigenlijk nog te hoog gegrepen is. Ook organiseren we themalessen. Die kunnen over hoge acrobatiek gaan, maar ook choreografie, toneel of andere dansstijlen. Ze zijn bedoeld als verrijking en verdieping van je danskunsten. Deze lessen worden wisselende docenten gegeven. Soms worden hiervoor docenten van buiten aangetrokken. We proberen ook regelmatig een trainingsweekend te organiseren, of we nemen deel aan een trainingsweekend elders.

Lessen bij Jumping Spectacles

Op 16 mei 2013 heeft RTV Utrecht opnames gemaakt van de gevorderdenles voor een item over bijzondere sporten in Utrecht.

2:06 min, 19 MB