Trainingsweekend 2011Eind augustus was er weer het trainingsweekend voor 2011. Een gezellig actief weekend aan de start van het seizoen. De Jumpings Spectacles zetten de tent op in Hoenderloo!

We waren met een bont gezelschap: Peter, Mieneke, Alexander, Marjan, Rian, Saskia, Reinder, Sascha, Reinier, Natalie, Frank, Joost, Sietske, Fedde, Frans, Rianne, Bas, Mindy en mijzelf. En natuurlijk nog drie speelse honden en een verloren poesje. Dit gezelschap vestigde zich voor één weekend in de bosrijke landelijk omgeving van Hoenderloo. (waarvoor dank Peter en Mieneke). Een programma met activiteiten was van te voren uitgebreid georganiseerd (waarvoor dank Mindy en Natalie). En natuurlijk voldoende etenswaar (waarvoor dank Reinder en Mindy).

De vrijdagavond start met een goed gevuld glas bij een kampvuur, zo heb ik me laten vertellen. De spanning van het weekend werd opgebouwd, net zoals de tenten.

Na het ontbijt op zaterdag gingen we naar het Klimbos nabij de Apenheul. Wij hebben geen echte apen gezien, maar we hebben ons wel zo gedragen. Na de veiligheidsinstructie, was Fedde direct verdwenen in de bossen. Ondanks dat een aantal hoogtevrees hadden, klommen ook zij de bomen in. Impressive! Uiteraard had ik achteraf wel de nodig schrammen en blauwe plekken.

trainingsweekendIn de middag gaf Bas leiding aan enkele teambuilding spellen. Bijvoorbeeld een parcours met hindernissen afleggen, met een ballon tussen de ruggen van twee personen. Hilarisch! Peter en Frank wonnen en ontvingen de hoofdprijs: een knuffel van de voorzitster. Het laatste spel was om één voor één over een touw op twee meter hoogte te komen. Alle mogelijkheden werden gebruikt. Angstaanjagend die Jumps. “Kunnen we niet met een acro van de ene naar de andere persoon over het touw komen?”. “Misschien springen?”

Uiteraard was er in de avond de barbecue. Reinder coördinerende de opbouw van het eten. Supersnel maakte iedereen samen een hapje of gerecht voor de barbecue. Heerlijk gegeten! Tot dat het begon te regenen en iedereen met alle spullen naar binnen renden. Het feest werd daar niet minder om. Later in de avond hebben wij nog een nachtspel gedaan. Het smokkelen van cocaïne of andersom als douane maatregelen nemen. Bij de aanvang van het spel begon het te miezeren. En het ging harder regenen. En nog meer regen. En toen kwam het met  bakken uit de lucht vallen. Dus toen het ging bliksemen zijn we maar naar binnen gegaan. Ondanks de regen, of juist mede door de regen, super tof!

Zondagochtend zijn we met de groep door de bossen en over de hei gelopen. Na de lunch zijn we afgereisd naar het zwembad Malkander. Bij grote groepen geven ze bij de kassa altijd even duidelijk de gedragsregels aan. “Maar ja er zitten geen kinderen bij, dus dat is niet nodig.”, aldus caissière. Tsja… Wederom was Fedde direct verdwenen. Marjan en Alexander lieten even zien hoe je kan acrobatieken vanaf een springplank! Uiteraard probeerden we wat te acrobatieken in het (bijna) diepe bad. Daarna blokkeerden we even de glijbaan. Toen de badmeesters aan het overleggen waren of ze maatregelen moesten nemen, gingen we nog even met 6 tegelijk de glijbaan af. Op zich deden we daar niks mee fout, omdat er op het bordje duidelijk stond dat we niet met 2 personen tegelijk mochten. De middag werd afgesloten met een bommetje met circa 25 personen tegelijk (recht onder het bordje niet duiken).

Het weekend werd afgesloten met chinees eten. Yummy. Tot volgend jaar maar weer.

Nieuws van anderen

Promovideo 2017

Voorbereiding en optreden voor de UIT 2016.

0:55 min, 11 MB