Joost en zijn team fietsen naar de top voor de overwinning op kanker

Joost van Kessel

Beste Dansers,

Zoals sommige van jullie al weten ga ik op 7 juni meedoen aan de Alpe d’Huzes. Dit evenement is opgezet om geld in te zamelen voor kanker onderzoek, om ervoor te zorgen dat kanker in de toekomst sneller gediagnostiseerd en genezen kan worden.

Een van de concrete doelen is om het diagnose proces bij borstkanker te verkorten van 4 weken naar 48 uur. Inmiddels zijn er al vier ziekenhuizen die aan dit project meedoen (www.sneldiagnose.nu) maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden. Hiervoor is geld nodig…

Het mooie van de Alpe d’Huzes is dat al het sponsorgeld naar het KWF kankerfonds gaat en er dus geen cent blijft hangen in de organisatie, dit wordt bereikt door te werken met vrijwilligers die op de dag voor het evenement 6 juni ook eenmaal naar de top van de Alpe d’Huez fietsen.

Een van die vrijwilligers van de editie van 2010 was Renée van Maren, de vriendin van mijn broer. Zij was zo geïnspireerd door de organisatie en de verhalen van deelnemers dat ze besloot om dit jaar haar eigen team samen te stellen om aan dit evenement mee te doen. Toen ze mij vroeg om mee te doen was mijn beslissing snel genomen: Ik heb weliswaar geen ervaring met het fietsen in de bergen, maar ik ben wel bereid om mijn grenzen te verleggen en als je daarmee ook nog zo’n goed doel kan steunen, is een beetje pijn lijden niet zo erg. Ik denk dat we allemaal, hoe jong we ook zijn, in onze omgeving wel hebben meegemaakt wat deze ziekte kan aanrichten.

Ik hoop dan ook dat met mijn en jullie bijdrage, de kans op een gezond en gelukkig leven bij mensen bij wie kanker wordt gediagnostiseerd een beetje groter wordt.

Ik wil jullie daarom ook vragen om een donatie te storten via:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/joostvankessel/joost-van-kessel

Vertel het ook verder aan familie en vrienden en zorg dat deze actie ook dit jaar weer een groot succes wordt! Meer informatie vind je op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Optreden UIT 2005

Opname van ons optreden op de opening van de UIT, op 15 augustus 2005, in Utrecht.

14:08 min, 90 MB