Dit jaar ben ik samen met mijn (dans)partner Mindy naar het acrobatiekfestival gegaan. Dit festival is als een dorp. Ons kent ons, en iedereen wordt van harte verwelkomd.

De boer maait het kniehoog gras van het campingveld pas op zaterdagmiddag en niemand die er een probleem van maakt. Je kunt je IPod gewoon aan de oplader ergens in de zaal laten liggen, zonder dat één van de 600 anderen bedenkt om deze te stelen. Tel daarbij op dat het het beste weer van 2012 was, gezond goed eten en dat je heerlijk kan sporten. De ingrediënten voor een geweldig festival denk ik zo.

Op zowel zaterdag en zondag waren er drie workshop en een show. De shows zijn voor jong en oud, beginnend en gevorderd. Wij zijn beginners, maar Daan (vergevorderd) helpt ons uit de brand. De show op zondag was geweldig. Een deel van de show was de acrobatiekshow van een groep Afrikanen. Zij hadden zo ontzettend veel energie, alsof ze twaalf Red Bulls net voor de show op hadden. Ook de workshop die zij gaven was erg leuk.

Naast de acrobatiekworkshops zijn er ook een aantal andere workshops. Reinder en ik hebben samen meegedaan aan de workshop waarbij je je kunsten vertoont in een lang zijden doek. Je zelf in de knoop leggen is best ingewikkeld op enkele meters hoogte (lees 50 centimeter).

Maar goed, maandag was het weer inpakken, opruimen en terug naar de stad!

Richard

Promovideo 2016

Highlights van de open avond van 17 november 2015.

0:37 min, 8 MB