Al maanden geleden zijn de voorbereidingen van start gegaan. Maar hoe dichterbij de dag zelf kwam, hoe meer het ging leven.

In elke les was er aandacht voor de verschillende rondes van iedereen, met steeds nieuwe aandachtspunten. En om nog een extra opstapje te geven een bijzondere themales op 13 januari met de focus op rondes, en bij iedereen in het achterhoofd dat ene moment waarop we allemaal zouden moeten gaan knallen. Er werd hard gewerkt aan alle aspecten van het dansen, de acrobatieken, de hupjes, de handjes, maar ook zeker de houding. En niemand is bij de jury op schoot gaan zitten dus ook de wijze woorden van Peter over off-stage gedrag zijn blijven hangen.

En toen was de dag daar. Een drukke dag met een vol programma. De middag begon voor de meesten met kort opwarmen en dan de voorrondes. Even inkomen en warmdraaien voor de finales waar het er écht op aan zou komen, maar daarom nog niet minder spannend. De zaal zat goed vol en reageerde erg enthousiast op de kunsten die vertoond werden.

Maar niet alleen de deelnemers deden hun best, we hadden ook een aantal mooie intermezzo’s. De beginnersgroep liet voor de eerste keer hun volgorde ‘Happy Feet’ zien voor publiek, en ook deze werd erg goed ontvangen. Daarnaast werden er nog kunsten vertoond op een hoger niveau dan wat er gehaald kon worden door de wedstrijdparen; daarvoor hadden we de korte stukjes van Sasha en Reinier tussendoor.

Maar het niveau van de deelnemers was ook niet mis! Zeker niet in de finale waar iedereen er nog het laatste schepje bovenop gooide. Het was voor de jury dan ook geen gemakkelijke beslissing om te maken. Maar na 10 februari hebben Joost en Natalie, Richard en Mindy, en Kevin en Lena de eeuwige roem van het winnen van de lustrumwedstrijd gekregen. Van harte allemaal!

Voor velen was het een hele zware dag. Maar de wedstrijd was zeker een succes te noemen. Mooie optredens, veel bezoek, en heel veel koffie, thee, fris en gebak. Alle hulp nogmaals erg bedankt!

Roos

Nieuws van anderen

Benelux Kampioenschap 2015

Opname van de ronde van Richard en Mindy tijdens het Benelux kampioenschap van 3 mei 2015 in Diepenbeek, België.

2:10 min, 20 MB