Artikelindex

2014 begint een jaar van veranderingen te worden voor de Jumping Spectacles. 16 maart is onze nieuwe dansspiegel bezorgd. En op 1 april werden de proefexemplaren van onze nieuwe showkleding gepresenteerd.

Die spiegel was een buitenkansje. We konden hem met korting krijgen, waardoor hij (nog net) binnen ons budget viel. En we zijn er geweldig blij mee. Hij is 5 meter breed, dus er past een klein team voor. Ingeklapt is hij niet groter dan onze oude spiegel, dus hij past in hetzelfde hoekje. En hij is helemaal vrij van vervormingen. Oh ja, hij weegt wel 250 kilo. Dat is relevant aangezien we hem zelf de trap op moesten slepen naar onze danszaal.

Aan de nieuwe showkleding is lang gewerkt. We zijn er over aan het denken geweest sinds 2010 en er actief mee bezig sinds halverwege 2012. In augustus 2013 hadden we een ontwerp dat aan alle eisen voldeed. Nu dat het bijna klaar is, zijn we er gepast trots op!

Natuurlijk moest er ook even serieus getest worden. Acrobatisch rock-'n-roll is een veeleisende sport, als het op de kleding aankomt. Op een enkele al bekende beperking na, voldoet de kleding ruimschoots aan al onze eisen. Eind mei is de rest van deĀ  kleding klaar. Vanaf dat moment kunnen de eerste optredens in de nieuwe kleding gedanst worden.

Nieuws van anderen

Opening UIT 2016

Opname van een optreden met vier paren op 15 augustus 2016 voor de openingshow van de UIT.

5:43 min, 68 MB