Prijsuitreiking benelux 2014

Geef er een lap op!" Met deze aanmoediging van onze eigen Vlaamse achterban reisden wij af naar onze eerste internationale wedstrijd in België.

Op 26 april 2014, de eerste Koningsdag, was deze rock-'n-roll wedstrijd dan ook in Schoonbeek, in de Belgische Kempen, nabij Maastricht. Onze coach Reinier had ons enkele weken eerder officieel als B-paar aangemeld. We hadden al geïnformeerd naar het programma zodat we een extra uurtje konden slapen. Daarom waren we het laatste paar die arriveerden, en werden we met naam en toenaam bij de ingang verwelkomd.

De setting van een gymzaal kwam redelijk overeen met met wat we vroeger met stijldanswedstrijden gewend waren, behalve dat de vloer toen nog gladder was. Reinder, Reinier, Saskia en Sacha hadden hun eerste kans om Koningsdag mee te maken opgeofferd om ons aan te moedigen en te adviseren. Vier coaches die je helemaal in de watten leggen. Geweldig!

De spanning begint dan toch ligt te stijgen. De eerste paren van de dag maken direct al indruk, ondanks dat ze nog maar net op de basisschool zitten. Maar we laten ons niet imponeren door de Belgen (nou ja, een klein beetje dan), en we gaan wat warmlopen en warmdansen. Het is buiten heerlijk weer, dus we ontvluchten de warme zaal. In ons intrain-kleding doen we wat acro's en lopen we onze ronde door. De organisatie geeft aan dat het best nog wel drie uur kan duren voordat we aan de beurt, zijn maar Reinier denkt iets van anderhalf uur. CBS-Reinier blijkt later bijna op de minuut nauwkeurig te zijn.

Onze vier supporters proberen ons een beetje rustig te houden. Uiteindelijk lopen we alles nog eens door en proberen we weer wat warmer te worden. Sacha geeft ons de goede tip om eens in de pauze op de dansvloer te oefenen. De spanning blijft toch nog stijgen, en de tijd gaat steeds langzamer. Wanneer zijn wij nu eens aan de beurt?!?

Uiteindelijk mogen we de coulissen in. Vanwege een programma dat daar hangt lijkt het alsof we toch samen met een andere paar tegelijk dansen, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. We wensen de andere twee paren succes. We kijken niet hoe het hen vergaat.

En dan: "Dames en heren! Hier zijn Richard en Mindy!!!" We lopen op en doen ons ding. Hier hebben die 10 jaar danservaring toe geleidt. Keihard bikkelen. Doorgaan tot het naadje. Elke donderdag afgemat worden om hier te kunnen stralen. 100 seconden van uiterste perfectie.

Werkt het niet? Download de video via deze link.

Nee. Even serieus, het was een erg leuke ervaring. We waren meer nerveus dan vorige wedstrijden, maar we konden goed ons acroronde laten zien. De kaars die we nog maar net konden, deden we gewoon op het podium. Eén acro ging niet helemaal zoals gepland, maar we dansten met veel plezier door. Meer dan een derde plaats zat er niet in, omdat de andere paren veel meer ervaring hadden dan de drie maanden dat wij weten dat we in B klasse gaan meedoen. Ons doel is bereikt echter, we hebben plezier gehad en een internationale wedstrijd meegemaakt.

Volgende keer doen we weer mee, en dan natuurlijk met meer dansparen!

Richard

Nieuws van anderen

Workshop december 2015

Beelden van een workshop acrobatiek techniek op 12 december 2015.

29:27 min, 114 MB