Demo UIT 2014

Maandag 11 augustus 2014: ik probeer me een weg te banen door de binnenstad die wordt overspoeld door eerstejaars. De UIT is weer begonnen! Zelf liep ik hier ook, vier jaar geleden.

Op dinsdagochtend kunnen de aankomend eerstejaars kiezen tussen allerlei verschillende workshops. Variërend van speeddaten tot acrobatisch rock-’n-roll dansen! De UIT-lopers kennen elkaar nog geen 24 uur. Behalve met de danspassen, confronteren de docenten Reinier en Sacha ze met communicatie, leiden/volgen en vertrouwen. Acrobatisch rock-'n-roll heeft tenslotte niets te maken met het echte leven. Na een uur enthousiast te zijn getraind kunnen de deelnemers al een basispas, plaatswissel en een kleine acro op muziek!

Demo UIT 2014Demo UIT 2014

Woensdagmiddag laten we ons zien op de sportmarkt. Te midden van ijshockey, honkbal en een mysterieuze oosterse vechtsport staat ons kraampje, vrolijk versierd met danskleding en spontaan knappende ballonnen. Dit jaar staan we midden op een van de tennisbanen en hebben we lekker veel ruimte om ons heen.

Na één regenbuitje blijft het gelukkig verder droog. Zodoende kunnen de studenten de rest van de middag onze oefeningen bekijken, zich wagen aan de spreidsprong en de uitdaging aangaan wie het langste een vliegtuigje kan volhouden. En dan is het tijd voor ons optreden!

Werkt het niet? Download de video rechtstreeks...

Reinder en Mindy hebben een heel leuk optreden in elkaar gezet, met een enthousiaste presentatie van Tobias. Gelmer & Marijke laten zien wat je na een paar maanden al kan bereiken, Reinder & Natalie showen spectaculaire acro’s en Daan & Aurelie en Richard & Mindy laten hun nieuwe gezamenlijke ronde zien! Ondertussen delen Yvette, Remy en Saskia met veel ijver flyers uit en promoten onze vereniging.

Het was een geslaagde middag en we hebben veel mensen laten zien hoe leuk het is om acrobatisch rock-’n-roll te dansen. Tijd om te verkassen naar het Griftpark, en pizza's te laten bezorgen!

Francine

UIT 2014

Nieuws van anderen

Optreden UIT 2005

Opname van ons optreden op de opening van de UIT, op 15 augustus 2005, in Utrecht.

14:08 min, 90 MB