RRRRIIIIINNNNGGG!!!

Om 6:45 gaat de wekker af in bed & breakfast “het Klavertje”. Gloeiende. WAAAHAAA-rom staat dat ding zo vroeg??

Oh ja, het is maandag 1 september 2014 en we gaan de vroegste demo ooit in JS historie geven, om 9 uur op een schoolplein in Hilversum. Welke gek heeft zo'n opdracht nou weer aangenomen? Oh ja...

Na weken van intensieve voorbereiding is het zover: we gaan dansen voor en met 400 kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Prioriteit 1 is nu onszelf aan de greep van het bed te ontworstelen. Prioriteit 2 is logees Richard en Mindy te motiveren tot een gezamenlijk ontbijt. Hopelijk hebben ze geen ochtendhumeur.  This is your wake-up call..! WAKE UP!!! Nee hoor, ze zijn gelukkig niet veel chagrijniger dan wij :-).

Prompt om kwart voor 8 staat Natalie, die met ons meerijdt, voor het raam. Kleding niet vergeten, verkeer trotseren. We komen tegelijk aan met Sandra (1ste danspartner, check). Ook Fedde (2de danspartner, check) blijkt al per fiets te zijn gearriveerd. Drie dansparen, check. Fedde, zijnde Fedde, heeft de school al ruimschoots verkend, weet waar we optreden, heeft met iedereen kennisgemaakt en het koffiezetapparaat ontdekt. Koffie, check. Muziekpersoon, check. Het demoteam is compleet.

Veel nieuwsgierige kindjes kijken ons in het voorbijgaan na. En wij hen... Het is een lustrumweek, en elke dag staat in het teken van een decennium in het verleden van de school. De kick-off op maandag is voor de 50er jaren, en alle juffen en kinderen hebben zich mooi aangekleed in 50`s kleding. Veel petticoats en vetkuiven. Cool! De muziekapparatuur in de gymzaal stamt zo te zien uit ongeveer hetzelfde tijdvak, maar verrek, hij doet het gewoon. Publiek, check. Muziek, check.

Bij het intrainen moeten we ons enthousiasme even temperen. De tekst “Sas, je moet even komen kijken, want Richard ligt op de grond en lijkt niet meer op te willen staan.” is geen goeie binnenkomer. De al ietwat overbelaste rug van Richard blijkt na een spreidsprong de pijp aan Maarten te hebben geven. Gelukkig hebben we een arts of twee bij ons die snel een diagnose kunnen stellen, en we zijn met een groep dansers waarmee we ter plekke gewoon het hele demoprogramma om kunnen gooien. Daardoor kan Richard alsnog mee doen, met minder acro’s maar wel veel leuk danswerk. We can do it!

Alles is net op tijd klaar voordat de demo stipt op tijd begint. Als zo’n school 9 uur zegt dan bedoelen ze ook 9 uur en geen seconde later! De demo liep als een trein, en de 400 kindjes, keurig op lengte opgesteld achter een rood-wit lint, sprongen en dansten en klapten zo enthousiast mee dat iedereen er vrolijk van werd. En niemand die Richard's probleem ziet. Helemaal niemand..? Natuurlijk is er een kleine wijsneus van tien die later aan Richard vraagt of hij eigenlijk ook wel kon acrobatieken, “Want jij deed niet zoveel hè?” Ahem :-S

Snel omkleden voor de workshops. We gaan alle kinderen in 14 workshops van 30 minuten leren rock-‘n-rollen! Nora en ik hebben samen twee korte choreo’s gemaakt, een voor de kleintjes, op Rock around the clock en een voor de groteren op, jawel, Kiss, met drie kleine acro’s erin. Die swingt de pan uit. En nu maar hopen dat we ze zelf nog kunnen dansen (yep) en dat de kids het oppakken (yep). Rond de lunchpauze arriveren ook Mark en Nora, een welkome aanvulling aan docenten want met twee parallelle workshops was het echt wel constant alle hands aan deck. De laatste workshop ontaardde vrolijk in een halve school die door de hal heen en weer stuiterde op “I wanna rock-'n'-roll ALL night, and party EVERY day”.

GE-WEL-DIG leuke dag gehad. Wat krijg je een energie van die groepen kinderen die alles leuk vinden en ontzettend hun best doen. Elke groep vraagt om zijn eigen aanpak, maar al doende leert men. Na afloop doen we nog een bakkie samen met de docenten om de dag af te ronden. Die lieten ons zien dat de schriftjes van de kinderen (deel van de Montessori aanpak is een evaluatie van de dag) super positief waren: wat was het leukste van de dag? ROCK-’n-ROLL! En gelijk hebben ze!

Met dank aan Nora, Mark, Mindy, Richard, Sandra, Reinder, Natalie en Fedde voor een topproject!

Saskia

Nieuws van anderen

Optreden American Day

Opname van een optreden met acht paren op 7 juni 2015. Lokatie was het Julianapark in Utrecht.

16:04 min, 173 MB