Dansen op losse podiumdelen brengt voor ons altijd een zeker risico met zich mee. Ja, die dingen veren een beetje. Hoezo? Nou, als je d'r met z'n tienen in hetzelfde ritme op gaat staan springen...

Dan begint dus het hele podium te wandelen. Je kunt er op wachten dat dan ergens een van de klemmetjes eraf knalt, die de boel bij elkaar moeten houden. Zodoende hadden we opeens een groot gat achteraan het podium en ja, zoiets geeft zo'n optreden toch een andere dynamiek.

Waar dit springen plaatsvond? In De Bilt, waar we op vrijdag 30 januari 2015 hebben opgetreden op het sportgala. Het Biltse Sportgala kiest jaarlijks de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en jeugdteam van de gemeente De Bilt. Er zat zo'n 200 man in de zaal. Een van de programmaonderdelen is een podium geven aan sporten die minder in de belangstelling staan. Aan ons dus in dit geval.

Natalie had een leuke choreografie in elkaar gedraaid, waarin zowel ervaren als onervaren paren konden meedansen. De voorbereiding vereiste wel wat flexibiliteit. Zowel Reinder als Sandra werden ziek in de laatste week, waardoor we tot op het laatst varianten met vier en vijf paren hebben getraind. Gelukkig waren ze beide net op tijd weer beter (nou ja, beter genoeg...).

Joost had vooraf aangekondigd dat dit zijn laatste optreden zou worden. Na vijftien jaar heeft hij namelijk besloten te stoppen met acrobatisch rock-'n-roll. Blessures spelen mee, maar ook een ander leven, nu hij een kind heeft en zijn vrouw zwanger is van de tweede. Joost, bedankt voor de vele optredens die je hebt meegedanst. We weten dat je je ook deze keer weer vermaakt hebt.

Hieronder een video, met dank aan Sacha's zus Lisanne.

Reinier

Werkt het niet? Download de video rechtstreeks...

Nieuws van anderen

Benelux Kampioenschap 2015

Opname van de ronde van Richard en Mindy tijdens het Benelux kampioenschap van 3 mei 2015 in Diepenbeek, Belgiƫ.

2:10 min, 20 MB