Ik fiets langs de Nieuwegracht in Utrecht en de tas met blauwe glitterpakjes op mijn bagagerek stuitert op vanwege de keien. Een mooi voorproefje van wat ze zometeen gaat overkomen.

Het Museumkwartier in hartje centrum van Utrecht is mooie buurt, vol met monumentale panden. Stil hier, op maandagochtend. Is dat altijd zo? Ik kom hier normaal niet zo vaak, maar vandaag gaan we optreden in park Lepelenburg. Een grote groep nieuwe studenten is vandaag aan de UIT begonnen. De stilte zal hier zometeen even weg zijn.

In het park kunnen de studenten kiezen uit een groot aantal actieve bezigheden. De dansgroepen zijn allemaal bijeengebracht in de muziektent in het noorden van het park. Als we er aankomen is het er nog niet zo druk. Een tikje nerveus warmen we op. Laura & Mark en Tobias & Jorike hebben hard getraind om nieuwe elementen toe te voegen aan hun routines. Maar, zowel Laura als Jorike werden ziek vlak voor dit optreden en dat geeft ons zelfvertrouwen natuurlijk geen boost.

Het eerste optreden gaat nog niet helemaal goed. We maken allemaal kleine fouten, waardoor ook de uitstraling nog niet helemaal top was. En het publiek was nog wat lauw. Hebben jullie misschien net uitgebreid geluncht? Hmm, wij niet. Het tweede optreden hebben we onze draai gevonden en ging alles gelukkig veel beter.

Dinsdagochtend geven we een workshop. Een groepje UIT-lopers komt wat bedeesd binnen, benieuwd waarvoor hun mentor hen heeft aangemeld. Ze kennen elkaar nog maar 24 uur en dat is te merken, maar verlegenheid, daar ben je bij ons snel overheen. Acrobatisch rock-'n-roll is een teamsport voor twee en vraagt veel skills op het vlak van communicatie, leiden/volgen en vertrouwen. Een kwartier later staan we enthousiast de basispas op muziek te oefenen.

Woensdagmiddag staan we op de sportmarkt. Met de nieuwe roll-up banners van Richard fleuren we stand op en dan zijn we klaar voor de hordes nieuwe studenten. Hoewel? Het lijkt wat rustiger dan vorig jaar. En waarom zien we zoveel groepjes met alleen dames of alleen heren? Nou ja, we doen ons ding voor de stand en trekken zo in ieder geval de aandacht.

Later op de middag hebben Jens & Natalie en Tobias & Jorike nog twee optredens gegeven voor de ingang van Olympos. Ook die trok veel bekijks. Het was een gezellige middag en we hebben weer veel mensen laten zien hoe leuk het is om acrobatisch rock-'n-roll te dansen.

Reinier

Nieuws van anderen

Optreden Hogeschool Utrecht

Opname van ons optreden op 9 januari 2014, bij de opening van het nieuwe gebouw van de faculteit Maatschappij & Recht van de Hogeschool Utrecht.

5:52 min, 48 MB