Optreden op vrijdag de dertiende? Hmmm. Dan moet je wel heel erg zeker van je zelf zijn.

DansPassie is een nieuw initiatief van Sacha, in samenwerking met Zimihc theater Stefanus, om een Utrechts podium te creeren voor dansgroepen. Het idee is een spectaculaire dansavond met veel variatie voor het publiek te bieden, en tegelijk voor dansgroepen een middel om je activiteiten op een laagdrempelige manier te promoten. Die andere dansgroepen, dat is de eerste keer nog niet gelukt. De meeste hadden of al iets anders, of konden op korte termijn geen groepsdans produceren. We waren dan ook een beetje laat begonnen met werven.

Maar, zelf stonden we er wel. Richard had het optreden in elkaar gezet (z'n eerste!) en we waren twee weken van te voren begonnen met trainen. Richard had voor de gelegenheid een speciale opening bedacht, compleet met op maat geknipte muziek. Dit was wel even puzzelen voordat het helemaal goed liep.

Als er dingen boven de dansvloer hangen, heb je iets om je danspartner naar toe te mikken, zeg ik altijd. Sacha is het daar niet mee eens. Bij dit optreden waren we door Stefanus voorzien van lantaarns, op twee-en-halve meter hoogte. Ideaal om ook de andere heren uit te dagen hun ambitieniveau bij de acro's wat op te krikken. Sacha is het daar zeker niet mee eens. Maar ja, je hebt het niet altijd voor het zeggen...

Na het optreden hebben we het publiek nog even zelf kennis laten maken met onze danssport. In een workshop van een uur kon iedereen zich de beginselen eigen maken.

En is het dan onverstandig om op vrijdag de dertiende op te treden? Nou, de DJ, die de pauzemuziek zou invullen, werd geveld door griep. En de CD-speler werkte niet. En de muziekdame wist niet goed hoe ze de vervangende laptop moest bedienen. Dit was minder, maar verder is er eigenlijk niets misgegaan. Eigenlijk is dit opvallend. Bij het vorige optreden hadden we bijvoorbeeld nog een gat in het podium. Richard's speciale opening verliep vlekkeloos. Er zijn geen lantaarns gesneuveld, en ook geen dames. Volgende keer gewoon weer doen dus, en DansPassie zal misschien een vervolg krijgen.

Reinier

Optreden Brno

Opname van een optreden uit een serie van zes, op 29 augustus 2004, in Brno, Tsjechie. JS was in Brno in het kader van een culturele uitwisseling.

30:29 min, 213 MB