Optreden Jumping Spectacles voor UIT 2016

Maandag 15 augustus 2016 moeten we vroeg opstaan voor onze two minutes of fame. We zijn onderdeel van de openingsshow van de UIT en voordat de nieuwe studenten binnenstromen, moet er nog gerepeteerd worden.

Zodoende fiets ik door het Beatrixpark, op weg naar Tivoli-Vredenburg. De zon is nog bezig de dauw en de mist te verdrijven, een prachtig begin van een stralende dag. De studenten hebben geluk met het weer. Dit keer heb ik geen tas met blauwe glitterpakjes bij me. Die neemt iemand anders mee vandaag. Blijkbaar vertrouwen ze me zo'n belangrijke taak niet toe op dit deel van de dag. En gelijk hebben ze, want vroeg opstaan, dat moet je of niet doen, of vaker doen. Ik neig naar het eerste.

De show hebben we in de afgelopen drie weken goed voorbereid. We gaan met vier paren chaos en spektakel uitbeelden op muziek die we zelf niet echt als dansbaar kenmerken. Wij doen ons ding normaal gesproken op muziek met een rock schema en een tempo van 184 tot 220 BPM. De UIT organisatie heeft echter een dreunende house beat gekozen met een tempo van 128 BPM. Daarom laten we vandaag de dans even helemaal achterwege en doen acrobatiek terwijl we schijnbaar ongecoördineerd rondrennen. Dat blijkt nog niet zo simpel, want je wilt natuurlijk niet per ongeluk een ander paar neermaaien. Gelukkig blijkt uit de stageplan dat we meer dan voldoende ruimte hebben.

Je bent WAT vergeten aan te geven in het stageplan?!? De Big Band? Ja, hun spullen staan ook op dit podium. En hoeveel blijft er dan over? De helft. Nou, met die chaos komt het wel goed. We doen dit optreden niet alleen, we moeten de ruimte ook nog delen met een jongleur, een BMX-fietser en een dame die met twee ledstokjes beelden in de lucht tekent. Om te voorkomen dat ik een acro begin met Sacha en eindig met een fiets om m'n nek, is nog enige afstemming vereist. Goed dat we die repetitie hebben.

Optreden Jumping Spectacles voor UIT 2016

De meeste problemen zijn snel verholpen. Even een andere volgorde van oplopen, een acro minder en hele zaak aan het begin iets meer naar rechts op het podium verplaatsen om aan het eind niet links in de knoop te lopen. Zo wordt de show een groot succes! Meer dan 4000 studenten komen in twee lichtingen de Ronda zaal van Tivoli/Vredenburg in, en wij zijn de eerste die ze zien! Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en ik wil Rik de jongleur, Sietse de BMX-fietser, Mandy de lichtcalligraaf en natuurlijk mijn mededansers bedanken voor de flexibele samenwerking.

Reinier

PS. Heb je ons gezien en wil je een combinatie van dans en acrobatiek zelf ook wel eens proberen? Jumping Spectacles organiseert regelmatig een introductiecursus.

5:43 min, 68 MB
Werkt het niet? Download de video rechtstreeks.

Nieuws van anderen

Optreden Hogeschool Utrecht

Opname van ons optreden op 9 januari 2014, bij de opening van het nieuwe gebouw van de faculteit Maatschappij & Recht van de Hogeschool Utrecht.

5:52 min, 48 MB