Workshop Jumping Spectacles op de Acrobatiek conventie 2017

Met Pinksteren togen wij naar het verre noorden voor het acrobatiekfestival. Dit festival staat voor véél acrobatieken, internationale gezelligheid, lekker vegetarisch eten, en fantastische shows.

Hoewel de weersvoorspellingen voor Groningen matig waren, hebben we geen regen gezien en was het warm genoeg om te zwemmen in het meertje dat naast de camping lag! Op vrijdagmiddag namen we dan ook direct een duik (of liever, nam ik een duik met de kinderen, terwijl man-lief de tent opzette). ’s Avonds maar direct een paar trucjes uitgeprobeerd op de vrije vloer.

Zaterdag en zondag begon het echte werk en konden we kiezen uit een scala van workshops. Naast reguliere acrobatieken (wasmachines?), kon je ook kiezen voor masseren, jongleren, slacklining, acroyoga, en nog veel meer. Dichter bij ‘huis’ was er ook van alles te beleven. Zo werden er vanuit rock-’n-roll groepen uit Engeland workshops aangeboden gestoeld op acrobatisch rock-‘n-rollen en gaf de showgroep van de avondvoorstelling les in het gebruiken van lindy hop in je acrobatiek.

Workshop Jumping Spectacles op de Acrobatiek conventie 2017 Vanuit Jumping Spectacles boden we 2 workshops aan op zondag. Zondagochtend heeft een enthousiaste club mensen deelgenomen aan de workshop van Daan en Geertje, waarin ze in 1,5 uur een heuse dansronde inclusief acro’s hebben aangeleerd. Iedereen deed ontzettend z’n best en het resultaat mocht er wezen. Zondag aan het einde van de middag gaven Daan en ik een workshop gericht op verschillende manieren om vanuit de zweef weer naar beneden te komen. We hadden een paar enthousiastelingen die, ondanks het late tijdstip, met veel plezier gewerkt hebben aan de trucjes.

Na een lange dag sporten konden we uitrusten en genieten van een fantastische show. Zaterdagavond was er een open podium, waar altijd een aantal acts van ongekend hoog niveau langskomen. Zondagavond mochten we genieten van de show ‘Intarsi' door ‘Compañia de circo EIA’. Het was een fantastische show waarin 4 mannen elkaar opzochten en weer afwezen en elk met hun eigen karakter door de zaal heen bewogen. Grappig, ontroerend, confronterend, en spectaculair.

Maandag moesten we helaas weer naar huis. Maar niet voordat we nog even de vloer op waren geweest, en in het zonnetje hadden afgesloten met een lekker broodje.

Wie is er volgend jaar bij in Amersfoort?

Aurelie

PS. Heb je ons gezien en wil je de combinatie van dans en acrobatiek zelf ook wel eens proberen? Jumping Spectacles organiseert binnenkort weer een introductiecursus.

Foto's Hans Lenting.

Workshop Jumping Spectacles op de Acrobatiek conventie 2017

Opening UIT 2016

Opname van een optreden met vier paren op 15 augustus 2016 voor de openingshow van de UIT.

5:43 min, 68 MB