Optreden Jumping Spectacles 16 augustus 2017

Moet je op buienradar vertrouwen als je een buitenevenement organiseert? Olympos vindt van wel. En dinsdag 15 augustus 2017 gaat geen mooie dag worden, beloven de radarbeelden.

Om die reden heeft Olympos de hele sportmarkt verplaatst naar de drie grote sporthallen die het complex rijk is. Waar buienradar je natuurlijk niets over vertelt, is het microklimaat dat in zo'n sporthal ontstaat, zodra je hem vult met paar duizend kleine kacheltjes. Dat klimaat is een dampige warmte met weinig zuurstof, die maakt dat je eigenlijk alleen maar in de schaduw onder een kokosboom wilt liggen. Maar daar zijn we natuurlijk niet voor gekomen.

We zijn gekomen om te laten zien wie we zijn en wat we doen. Twee nieuwe choreografieën hebben we gemaakt en daar hebben we hard op getraind in de aflopen vier maanden. Dat begint met muziek selecteren, pasjes bedenken (of jatten) en het lijnenspel uitwerken. Daarna moet je nog de volgorde intrainen, alle passen en acro's onderling synchroniseren en gaandeweg steeds beter gaan letten op uitwerking van alle armpjes en beentjes. Vandaag is de première. We zijn er klaar voor, al is het wat gespannen.

Helemaal vlekkeloos gaat het niet. Iedere danser heeft de aflopen tijd een eigen lijstje met onderdelen opgebouwd die "lastig" zijn. En dat zijn natuurlijk precies de dingen die onder druk van de warmte en al die ogen als eerste mis gaan. Maar dat is vooral de perfectionistische blik van een danser en perfectionisme moet je weten te doseren. Het publiek vindt het geweldig, aan de reactie te zien.

Optreden Jumping Spectacles 16 augustus 2017

Woensdag staan we ons opnieuw op te warmen en om te kleden. Deze keer zijn we onderdeel van de cultuurmiddag in het Wilhelminapark. Geen hoekje in een dampige sporthal, we hebben een echt podium en daarbij prachtig weer. Wat een geluk! Gisteravond hebben we alle punten van onze lijstjes nog eens doorgenomen. We zijn er weer klaar voor en nu gelukkig veel minder gespannen. Dat is te zien, want het gaat veel beter dan gisteren.

Hieronder is een video opname, natuurlijk van het mooiste optreden. Fedde heeft als een octopus zowel de muziek als de camera bediend. Een van zijn tentakels bleek daarbij toch net te kort te zijn om de camera op tijd te starten. Gelukkig heeft de vriendin van Jens het optreden ook gefilmd met haar telefoon, zodat we dat ervoor konden plakken. Rond 0:41 minuut wordt daarom de kwaliteit van beeld en geluid opeens beter.

Reinier

PS. Heb je ons gezien en wil je de combinatie van dans en acrobatiek zelf ook wel eens proberen? Jumping Spectacles organiseert binnenkort weer een introductiecursus.

9:48 min, 112 MB
Werkt het niet? Download de video rechtstreeks.

Optreden Bilts Sportgala

Opname van ons optreden op 30 januari 2015. Lokatie was het Bilts Sportgala.

13:50 min, 108 MB