Open avond 6 juni 2018

Optreden zit in ons vlees en bloed. En om onze jongste leden ook meteen dat gevoel mee te geven, organiseren we tweemaal per jaar een open avond.

De open avond is er om te laten zien wat je hebt geleerd in het afgelopen half jaar. De hele club doet mee, dus sommigen staan voor de eerste keer voor publiek, anderen draaien al wat langer mee. Maar allemaal hebben ze veel getraind. Het is ook het moment om weer eens goed te kijken naar de rondes van anderen, ter inspiratie. En het is natuurlijk leuk om te laten zien wat je kunt.

Na de optredens gaan we door met workshops. Sacha en ik kondigen aan dat iedereen in de zaal binnen twintig minuten het heen en weer zal krijgen van ons en we houden voet bij stuk. We doen een variant op de Sagi, die niet alleen eenvoudiger is, maar waarmee je ook leuk kunt variƫren. Je kunt hem als dame ook met een heer doen (nou ja, als je voldoende (spier)ballen hebt) en, inderdaad, je kunt hem ook heen en weer doen.

Saskia en Reinder maken de avond compleet met een swing workshop. Ze leggen uit dat je jezelf op een feest in het zweet kunt werken in allerlei stijlen, maar dat de simpelste stijl er ook al snel goed uit ziet. We gaan aan de slag en hoewel de vier tels basis heel simpel is, er zijn dan nog zat manieren om je zelf of je partner in de knoop te draaien zodra je gaat verplaatsen of draaien. Bekijk hieronder een impressie. Meer foto's kun je vinden op facebook.

Voor sommigen is het ook de gelegenheid om je nieuwe jurkje even een floor test te geven. Aankomende 30 juni is er natuurlijk het lustrumfeest en dan gaan de voetjes weer uitgebreid van de vloer. Vergeet je je niet in te schrijven? Het ontwerp van de lustrumshirts is ook bekend gemaakt. Je kunt ze bestellen t/m 14 juni, via hetzelfde inschrijfformulier.

Reinier

4:28 min, 55 MB
Werkt het niet? Download de video rechtstreeks.

Nieuws van anderen

Optreden Brno

Opname van een optreden uit een serie van zes, op 29 augustus 2004, in Brno, Tsjechie. JS was in Brno in het kader van een culturele uitwisseling.

30:29 min, 213 MB