De Nederlandse delegatie

Het eerste deel van de route is allemaal snelweg. Met twee mobieltjes en een kaart op de laptop zou het navigeren toch moeten lukken. De overdaad aan techniek maakt echter niet zoveel uit, want we staan stil.

Tien kilometer voor ons is een stapel stenen van een aanhanger gemieterd en de zooi moet worden opgeruimd voordat we er langs kunnen. Ik ben met Sacha, Mitchel en Immy op weg naar Diepenbeek in Belgiƫ voor de Benelux. Team Trein, bestaande uit Natalie, Daan en Aurelie, is vandaag weliswaar veel vroeger opgestaan, maar het is aan het begin van onze reis al duidelijk dat ze het gaan winnen van team Auto. Ha, we rijden weer, we mogen over de vluchtstrook.

Het Beneluxkampioenschap is een jaarlijkse open wedstrijd. Vroeger werd hij in Nederland georganiseerd, maar nu hier geen wedstrijdcircuit meer is, is de Benelux een Belgische wedstrijd geworden. Er zijn minder paren aanwezig dan de voorgaande jaren. Kenny, van de Stardancers, vertelt dat ze dit jaar flinke concurrentie hebben van vormselfeesten. (Ja, zoek dat maar even op...) De mensen van organiserende club zijn daarom ook onderbemand en druk in de weer. Behalve de organisatie van de wedstrijd, doen ze ook de coaching van de jongere paren, zitten ze in de jury en dansen ze zelf mee.

In de C-klasse staan zes paren. Daan en Aurelie dansen dus een echte wedstrijd en zo te zien hebben ze goede concurrentie. Ze mogen als vierde op. Als coach sta ik met ingehouden adem te wachten op "het hapertje", dat ergens in de afgelopen weken opeens in de Zweef geslopen is. Gelukkig gaat het goed en ik kan weer ademen. De acro's van Daan en Aurelie zijn van ongeveer hetzelfde niveau als de andere paren en behalve de openingstruuk gaan ze allemaal goed. Ze hebben ook een leuke ronde, veel speelser dan die van de andere paren. De jury is er echter niet erg van onder de indruk. Ze worden zesde.

Immy en Mitchel dansen hun eerste wedstrijd ooit, in de D-klasse. Ze hebben concurrentie van een ander paar, die zelf ook twee jaar dansen. Dat paar oogt echter wat onzeker. Immy en Mitchel vandaag niet. Ze komen op, gaan staan en dansen hun ronde foutloos uit. Het andere paar, dat in de voorronde toch een goede indruk wekte, krijgt in de finale een complete black-out en ze staken hun ronde. Dat levert Immy en Mitchel de eerste plaats op. Het is de eerste podiumplaats voor een JS-paar, sinds Richard en Mindy op deze zelfde wedstrijd derde werden in 2014.

Sacha en ik zijn heel trots op onze paren, ze hebben allebei heel goed gedanst! Alle uitdagingen waar ze de afgelopen weken nog tegenaan liepen, gingen op de wedstrijd allemaal goed. Het is prachtig om te zien welke ontwikkeling ze hebben doorgemaakt in een half jaar en het is schitterend dat het gelukt is het op de wedstrijd allemaal te laten zien.

Reinier

4:18 min, 21 MB
Werkt het niet? Download de video rechtstreeks.

Optreden Bilts Sportgala

Opname van ons optreden op 30 januari 2015. Lokatie was het Bilts Sportgala.

13:50 min, 108 MB