Artikelindex

Terug in de zaal!

En jawel, na 111 dagen, 21 uur en 45 minuten stonden we afgelopen donderdag voor het eerst weer in de zaal om te trainen!

2 jul - Vanwege de versoepelde regels voor sporten kunnen we weer in de zaal. Zolang we het contact beperken tot het voor de sport noodzakelijke, kunnen we weer bijna alles doen we willen. Nou heb je met acrobatiek nogal veel contact, dus we hebben onszelf nog wel een beperking opgelegd. Om er niet meteen een volledige kruisbestuiving van te maken, trainen we de eerstkomende tijd alleen in vaste koppels. Lees voor de details ons coronaprotocol.

Vanaf aankomende dinsdag zal de zaal weer wekelijks gehuurd worden. Geen videolessen en buitenlessen meer. Tevens is dit de laatste van de coronavirus updates.

Sas en ik moesten natuurlijk wel even de zaal gaan voorproeven, al was het maar om de primeur te hebben van de eerste spreidspong na de lockdown.

28 juni 2020

Jaa, daar zijn ze dan, eindelijk beelden van de nieuwe coronaronde. Afgelopen dinsdag, net voordat het bloedheet werd, hebben we weer buiten getraind en deze keer hebben we dan eindelijk beelden geschoten van onze nieuwe coronaronde. Er zit natuurlijk een verhaal achter deze choreografie, maar dat gaan jullie toch niet lezen.

Vanaf 1 juli mogen we weer de zaal in! En er zijn meteen nauwelijks nog beperkingen. Wel thuisblijven bij klachten, natuurlijk, zorgvuldig handen wassen bij binnenkomst en lijsten bijhouden van wie wanneer aanwezig was, voor als het toch nog mis gaat. Maar, we hoeven dus tijdens het sporten geen anderhalve meter afstand meer te houden. Het komt een beetje onwerkelijk over, na zoveel weken lockdown.

Dan nog even dit. Draaifiguren volgen voor de videocamera was moeilijk toch? Nou, buiten trainen op afstand geeft niet meteen verbetering...

17 juni 2020

Gisteren weer buiten gelest. Het was tot het laatst toe spannend met het weer, maar Dark Sky kreeg gelijk: het werd op tijd droog. Roze kaplaarsjes waren niet nodig om leuk voor de dag te komen en we hoefden ook niet in Sas d'r kelder te vluchten. De coronaronde waar we aan werken vordert gestaag.

Filmpje? Nope, weer vergeten, maar ik heb wel wat anders. Kijk, als Sas d'r aannemer nu Corona krijgt, dan zien de videolessen er de komende weken zo uit.

Nieuwe keuken

9 juni 2020

Vandaag geen zomers weer en dus staan we ons weer binnen op sokken uit te sloven voor de camera. Hoewel, we staan niet allemaal op sokken. Sas d'r pand wordt verbouwd, dus ze zit onder het stof en heeft nog minder ruimte dan normaal. Nee, daar wordt ze niet grumpy van. Ze krijgt nu namelijk eindelijk een bad! Als die eenmaal is geïnstalleerd, dan vallen de lessen misschien even stil. Geen zorgen, dat schijnt nog weken te duren. We kunnen er nog iets op verzinnen. Waarschijnlijk is ze tegen die tijd gemakkelijk te motiveren met voedsel, want haar keuken wordt ook vervangen. Volgende week dinsdag gaan we in ieder geval weer naar buiten, als de weersverwachting blijft zoals 'ie nu is.

Zoomles 11 op 9 juni

3 juni 2020

Yep, weer vergeten een video te schieten van de buitenles! Dat is vast een goed teken. Ik bedoel dat we het naar ons zin hebben en niet dat m'n geheugen nu al met sprongen achteruitgaat. Tijdens het napraten langs het kanaal hebben we nog wel even deze groepsfoto gemaakt.

Napraten na de buitenles 2 juni

28 mei 2020

Vandaag stonden we dan weer voor de video, voor de leden die niet naar Utrecht kunnen komen voor de buitenlessen, maar die toch graag mee willen doen. We doen het graag en Sas en ik hebben er zelf ook onze beweging mee. Dat is, tot je kater je tijdens het napraten komt melden dat het tijd is die studio weer terug te verbouwen tot zijn nestje.

Zoomles 28 mei

27 mei 2020

Het kabinet heeft besloten de sportscholen al te openen per 1 juli, mits de cijfers laten zien dat het afstand houden nog steeds goed gaat en op voorwaarde van een goede luchtverversing, toezicht op naleving van de hygi├źneregels en dat we vooraf een gezondheidscheck doen bij mensen die willen komen sporten. Die laatste twee daar kunnen we wel wat mee, maar voor die eerste zijn we in onze zaal afhankelijk van de gemeente. Ik hoop dat dat geen dingetje wordt.

26 mei 2020

Vandaag zijn we voor het eerst buiten gaan trainen en het beviel goed! Buiten is prima bij mooi weer en zelfs al moeten we nog steeds afstand houden, we kunnen nu weer dingen doen die met de video gewoon niet werken. Synchroon dansen bijvoorbeeld, of elkaar spiegelen, of direct feedback geven. We hadden het zo naar ons zin, dat we vergeten zijn een video te schieten.

22 mei 2020

We hebben een winnend pleintje! Pal naast Sacha's pand ligt een open schoolpleintje dat 's avonds niet wordt gebruikt, voldoende vlak is en een beetje beschut. En voor een optionele derde helft kunnen we aan het kanaal in het gras naar de zonsondergang gaan kijken.

Nieuws van anderen

Promovideo 2017

Voorbereiding en optreden voor de UIT 2016.

0:55 min, 11 MB