Midzomernacht is het moment om de Dreamnight at the Zoo te organiseren. Dit is een avond waarop chronisch zieke en gehandicapte kinderen op uitnodiging gratis naar de dierentuin kunnen.

Op deze avond worden speciale activiteiten georganiseerd en zijn er speciale medische voorzieningen aanwezig. Van oorsprong is dit een initiatief van dierenpark Blijdorp voor kankerpatiëntjes uit de omgeving, maar in 14 jaar is dit wereldwijd overgenomen door allerlei dieren- en attractieparken wereldwijd!

In dierenpark Amersfoort was het thema dit jaar Rock&Roll! Wat een mazzel voor ons, want daardoor konden wij deelnemen aan dit spektakel. Tussen alle Elvis-pakken en Harleys (de Harley-Davidson vereniging was met 50(!) motors aanwezig om kinderen rond te rijden) waren wij als een vis in het water.

Voor mij en mijn partner was dit onze eerste demo, maar gelukkig werden we aan handje genomen door vijf meer ervaren danspartners die vlekkeloos de weg wisten bij het organiseren van muziek, danspassen, kleding en make-up voor het optreden. Toch stonden we een uur voor aanvang nog voor een kleine uitdaging met z’n allen. De arena waar we die avond twee keer zouden optreden bestond namelijk uit straatstenen, wat niet de meest ideale dansvloer is. Maar daarnaast zou ook de demokleding beschadigen bij het uitvoeren van bepaalde acrobatische figuren. Dus de volgordes waar we zo hard op gebikkeld hadden moesten nog snel even worden aangepast (stress!!). Ondanks dat heb ik het toch echt ervaren als een heuse dreamnight. Het was stralend weer en de sfeer in het dierenpark was in een woord super! En het publiek was bijzonder enthousiast.

De grootste verrassing was toen ik vlak voor het tweede optreden onverwacht een bekende rolstoel de arena in zag rijden met daarin een nichtje van kennissen, een kankerpatiëntje. Zij heeft het hele optreden met grote blauwe ogen naar ons zitten kijken en enthousiast mee zitten klappen. Natuurlijk herkende ze me niet, maar haar moeder vertelde later dat ze hadden genoten van de hele avond.

Nora

Werkt het niet? Download de video hier.

Nieuws van anderen

Opening UIT 2016

Opname van een optreden met vier paren op 15 augustus 2016 voor de openingshow van de UIT.

5:43 min, 68 MB