Op zondag 4 juli 2010 stond het zonnetje weer fel boven de JS'ers te schijnen. Vanwege de verwachte hitte wilden we in een nabij gelegen meertje de spektakelles organiseren. In het water kan je pas heel goed nieuwe moeilijke acrobatiek proberen. De landing zal altijd zacht zijn en dat zonder vangers. Helaas viel dit plannetje letterlijk in het water, omdat het meer was afgesloten vanaf 7 uur 's avonds.

JS'ers kan je niet stoppen, en dus startte de spektakelles een half uurtje later dan gepland in de zaal. Na een iets korter dan geplande warming-up, leerde Rian onze enkele grondacrobatieken. Rian zat in de beginnersles van Rock 'n Roll, maar hij heeft al aardig wat jaren aan grondacrobatiek gedaan. Zowel voor de beginnende JS'ers als de ervaren rotten, was er een nieuwe uitdagende truc om te oefenen. Ondanks dat het voor iedereen nieuw was, waren er uiteraard geen ongelukken.

In het tweede deel van de les hebben we wat losse ingewikkelde Rock 'n' Roll acrobatieken geoefend. Sacha ontdekt elke keer weer een nieuwe acrobatiek in een andere dans die we kunnen gebruiken. Deze keer was het een soort zwaan, waarbij de man in het rond draait. Een zwaan is een houding van de dame, waarbij de heer de dame met gestrekte armen boven zich houdt. Het was hilarisch om toe te zien hoe de vangers mee met de man in het rond mee moesten rennen.

Voor alle niveaus waren er uitdagende nieuwe acrobatieken. Even iets nieuws proberen dus. Zelfs de meest gevorderden paren zoals Reinier en Sacha kregen een moeilijke acro voor hun kiezen.

Het is moeilijk om de lol en de uitdaging van een spektakelles op papier te omschrijven. Je moet er eigenlijk gewoon bij zijn. In 2011 is er weer een nieuwe spektakelles. Wat zal die dag ons brengen?

Richard

Nieuws van anderen

Opening UIT 2016

Opname van een optreden met vier paren op 15 augustus 2016 voor de openingshow van de UIT.

5:43 min, 68 MB