Op vrijdag 13 maart 2010 zijn zes JS-ers de sneeuwtrein ingestapt om na 13 uur en best redelijk te hebben geslapen in het ‘witte’ Zell am See aan te komen (Steven, Natalie, Saskia, Reinder, Richard en ikke). Na een lekkere lunch en de winter gear te hebben gehuurd werd de groep nog uitgebreid door een oude bekende van JS, Eduard en zijn gezin. We hadden een 8 persoons appartement gereserveerd die vrij dicht bij de piste lag, dit was ideaal!

Diezelfde eerste dag hebben we nog even geskied/gesnowboard. Voor sommige was dit gelijk alsof ze als een vis in het water waren en voor andere (ikke dus) was het best weer even wennen! Na deze vermoeiende dag (de sneeuw was een beetje papperig) konden we heerlijk genieten van de kookkunsten van Eduard en Rolinda!

Elke dag stonden we bij tijds op, om met lekker vers gehaalde broodjes te ontbijten (thanks to Eduard) en vervolgens de piste op. Rolinda kreeg ’s middags skiles omdat dit haar eerste skivakantie was. In een week tijd heeft ze veel geleerd! Eduard zorgde in die tijd dan voor hun zoon Jurian. De rest ging met zijn allen de berg op. Op de tweede en derde dag viel er heel veel sneeuw. Af en toe leek het op een ware sneeuwstorm! Het skigebied had voor ieder wat wils inclusief een echt funpark. Steven, de enige snowboarder onder ons, heeft hier menige Jump gemaakt zoals het een echte JS-er betaamt. Uiteindelijk hebben ook Natalie, Richard, Reinder en ik een sprongetje gewaagd. We hebben zelfs geprobeerd om formatie te skiën en dat ging helemaal niet onaardig! Ook achter elkaar carven was erg leuk!

Ook zijn Steven, Natalie, Richard en ik een dag naar de Gletsjer in Kaprun geweest. Helaas konden we niet met zijn allen gaan aangezien er gedurende week een virus door het huis sloop die iedereen wel te pakken heeft gekregen. Het begon bij onze twee jarige Jurian logischerwijs volgde Rolinda en Eduard vervolgens Natalie, Steven, Saskia en Reinder om uiteindelijk met mij en Richard de missie te hebben volbracht. Maar dit kon de pret zeker niet drukken. We hebben goed voor elkaar gezorgd en veel lol gehad!

Want ook buiten de piste hebben we leuke dingen gedaan. De eerste helft van de week lunchte we ook in het huisje en elke avond kookte er iemand anders een lekkere maaltijd. De avonden werden gevuld met muziek, spelletjes en puzzelen! Dominion was zeker het favoriete spel. Richard werd er zowaar verslaafd aan ;-). We zijn een keer met zijn allen uit eten geweest, helemaal beneden in het dorp. Natalie en Richard hebben het hele eind gerend!! Daarnaast hebben we ook een keer gezellig met echt de hele groep op de berg iets gedronken. Een aantal zijn naar een Freestyle evenement geweest om te kijken naar de kunsten van de plaatselijke jeugd.

Afscheidsmomenten waren er ook, gedurende de week. Steven moest iets eerder vertrekken naar Zwitserland. Op de laatste ochtend vertrokken Eduard, Rolinda en Jurian met de auto richting huis. En na de laatste uurtjes op de ski piste en een heerlijke maaltijd gingen de overgebleven vijf weer braaf de slaaptrein in. Nou ja braaf… Als JS-ers moeten we de boel een beetje wakker schudden. Dus dat werden bolkjes en zweefstanden in de coupe van de trein onder het genot van mee gesmokkelde wijn! Nee conducteur we zullen de fles echt niet meer verder leeg drinken…

We hebben een heerlijke week gehad! Op naar de volgende JS-wintersport!

Mindy

Nieuws van anderen

Henk Westbroek op bezoek

Opname van het programma "Westbroek zoekt..." van RTV Utrecht van 19 november 2009.

4:46 min, 78 MB