Hoenderloo is niet alleen het trainingsoord van het Nederlands voetbal elftal. Ook voor de leden van Jumpings Spectacles is deze locatie één maal per jaar het trainingskamp om het seizoen weer goed te starten. Spectaculaire kunsten oefenen, maar dan op een trampoline.

In het weekend van 24 tot en met 26 september mochten wij kamperen in de tuin (lees: bos) van Peter. De meeste zetten hun tent vrijdagavond in het donker op. 's avond laat gaan we dan lekker bij het warme haardvuur zitten met een wijntje of biertje. Uiteraard moet zaterdag iedereen fris zijn om hard te trainen, dus iedereen gaat op (een) tijd naar bed. Bij volle maan is de tent makkelijk terug te vinden. Met minimaal 5 lagen kleding en dekens, want de verwarming staat eind september buiten niet meer aan. 's nachts, weggekropen in je slaapzak, hoor je de herten brullen in het bos. (Peter kan dit geluid goed nadoen)

's Ochtends een lekker ontbijtje. Mieneke, moeder des huizes, en anderen die vroeger opstonden dan ik, hebben heerlijk vers brood bij de bakker gehaald. Na het ontbijt hebben we een wandeling in het bos en op de hei gemaakt. Peter wijst ons de weg. Altijd nog een sprintje wie van de mannen het snelste is op de 100 meter. Ik zal niet zeggen wie gewonnen heeft, maar het was érg leuk. Na de lunch, gaan we naar ons doel van het weekend.

Trampoline springen! De locatie zit op een zijweggetje die niet te zien, ook al weet je dat deze er ligt. De gymzaal is gemaakt in een enorme schuur van een boerderij. Het zou een ideale locatie zijn voor het hoofdkwartier van James Bond. Alleen een klein bordje in de tuin onthult dat het een vereniging is voor trampolinespringen.

Tom Cleton is een professionele en zeer ervaren trainer in de kunsten van het trampolinespringen. Hij heeft de pensioenleeftijd al enige tijd achter zich gelaten. Hij geeft iedereen in twee uur, een opwarming, enkele grondturnoefeningen en uiteraard enkele salto's op de trampoline. Ieder op zijn eigen niveau. Helaas heeft niemand na deze zomer voldoende conditie om de twee uur vol te maken. Alex, de zoon van Peter, laat als nationaal kampioen zien hoe het echt moet.

Zaterdagavond, hebben we heerlijk gebarbecued. Peter steekt de barbecue uiteraard aan met een spiritusachtige vloeistof en voert wat extra zuurstof toe doormiddel van een bladblazer. Zo gaat dat blijkbaar op het platteland. De organisatie van de barbeque en het weekend was uitstekend geregeld door Natalie. Waarvoor dank. Ook de zaterdagavond hebben we afgesloten met een kampvuurtje. Uiteraard ook met bladblazer als hulpmiddel.

Zondagochtend was het de bedoeling om een les grondacrobatiek te krijgen, maar die ging helaas niet door vanwege de ziekte van de leraar. Daarom hebben we nogmaals een wandeling gedaan. Die middag zijn we ook weer gaan trampolinespringen. We hebben doorgetraind op de kunsten van de dag ervoor.

Zondag had onder andere Sacha zich ook bij het gezelschap gevoegd, maar ze kreeg al last van haar rug voordat ze begonnen was aan de training. Dat ging helemaal niet goed! Uiteindelijk is Sacha met ambulance afgevoerd. Na enkele dagen bleek ze een hernia te hebben. Gelukkig is de oorzaak nu bekend en is ze weer aan het herstellen. Ondanks dat dit enige tijd zal duren, wachten we af tot ze weer bij ons in de zaal door de lucht vliegt.

Daarmee was het einde van het weekend een beetje improviseren. Tenten voor elkaar opruimen, frietjes halen en eten, auto's wisselen en rijden van en naar het ziekenhuis, en uiteraard Guitar Hero spelen op een niet gesynchroniseerde Wii.

En na 2 nachten weer heerlijk in een warm bedje slapen, thuis, maar dan zonder kampvuur.

Richard

Nieuws van anderen

Optreden Bilts Sportgala

Opname van ons optreden op 30 januari 2015. Lokatie was het Bilts Sportgala.

13:50 min, 108 MB